Vragen, vragen, vragen… Een overzicht van de meest gestelde vragen

Er zijn vragen die ik regelmatig gesteld krijg. En wat is nou makkelijker om deze vragen eens te verzamelen en mijn antwoorden daarbij te zetten? Een veelgestelde vragen pagina maken leek mij daarom wel zinvol. Word jouw vraag niet beantwoord? Stuur mij dan een berichtje via het formulier.

Kennismaking

Hallo! Ik ben Annemarie Hoose, freelance webdesigner en front-end developer (ook wel HTML / CSS specialist met JavaScript kennis). Het eerste contact is met mij en in principe ben ik tijdens ons project ook jouw contactpersoon. Daarnaast heb ik in mijn netwerk veel specialisten met hun eigen expertise. Als het nodig is om gebruik te maken van deze specialisten, dan zal ik dat vooraf altijd laten weten.

Ja natuurlijk kan dat! Gelukkig zijn er veel online communicatiemiddelen waarbij we contact kunnen onderhouden met elkaar. Denk aan mail, Skype, Facetime, Whatsapp, Zoom, etc… Zo heb ik ook contact onderhouden met mijn klant in Canada.

Laat ik voorop stellen dat ik geen specialist ben op deze drie gebieden. Maar… ik heb wel de basiskennis en in mijn vrije tijd leer ik gestaag verder. Heb je een project waarbij je een Angular 2+ / ReactJS / VueJS front-end developer zoekt, dan sta ik hier zeker voor open. Als er een andere developer met meer kennis bij betrokken is, dan is dat helemaal fijn! Ik leer elke dag meer en mijn passie voor front-end development zal hier zeker ook aan bijdragen.

Zoek je iemand die w3c gevalideerde en responsieve HTML templates voor jou kan bouwen? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Als je grafische designs aanlevert, zal ik deze omzetten naar de gewenste HTML templates. Heb je een voorkeur voor een CSS framework? Dat is prima, laat het mij vooraf weten. Ik bouw de meeste websites op met Bootstrap, maar ben zeker ook bekende met andere frameworks.

Deze vraag heb ik wel eens gekregen. Helaas heb ik geen ruimte om een stagiaire te begeleiden. Geen ruimte thuis, want ik werk vanuit huis, maar ook geen ruimte in mijn tijd. En hoewel ik het heel leuk vind om mijn kennis over te brengen, neem ik op dit moment geen stagiaires aan.

Kosten

Dit is best een lastige vraag! Natuurlijk wil je van tevoren de kosten weten en dat begrijp ik heel goed. Maar ik weet nog niet welke wensen jij hebt. Om een goede kostenschatting te maken zou ik graag in een persoonlijk gesprek met jou willen afstemmen welke wensen jij hebt, maar ook wel budget je beschikbaar hebt. Om toch een grove schatting te geven: De prijsrange van gemaakte websites lag tussen de € 500 en € 15.000 in.

Naast de kosten van het ontwerpen / bouwen van een website zijn er een aantal (terugkerende) kosten waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de jaarlijkse kosten voor de hosting, registratie van jouw domeinnaam en eventuele WordPress plugins waarvoor je een licentie moet kopen. Deze kosten zal ik altijd heel duidelijk met jou communiceren.

Voordat je deze vraag aan mij stelt, probeer het eens in een winkel als je een product wilt kopen. Misschien heb je geluk, maar in de meeste gevallen zal het antwoord ‘Nee’ zijn. Ook bij mij. Want ik ben van mening dat ik het waard ben om betaald te worden voor de dienst die ik lever.

Als een website is opgeleverd en alle afgesproken betalingen zijn voldaan, dan ben jij de eigenaar van jouw website. Voordat ik ga beginnen aan de bouw van jouw website stuur ik bij de offerte mijn algemene voorwaarden mee. Ik verwacht van jou dat je deze doorleest voordat je een akkoord geeft en de offerte ondertekend hebt teruggestuurd.

Support

Is jouw website eenmaal online, dan hoeft de support niet op te houden. Je kan mij altijd benaderen om aanvullende werkzaamheden uit te voeren. Wil je dat ik jouw website regelmatig update, dan is het raadzaam om met mij een aantal supporturen of supportabonnement af te spreken. Als er geen supportabonnement of -strippenkaart is afgesproken dan factureer ik volgens mijn uurtafief.

Als het om een WordPress website gaat, dan kan ik dat zeker voor u doen! Is de website niet bij mij in onderhoud, dan zal ik altijd eerst aan back-up uitvoeren, voordat de updates worden gedaan. Heb je wel een supportcontract? Dan houd ik de updates regelmatig in de gaten en zal eventuele major- en beveiliging updates zo snel mogelijk doorvoeren.

Website ontwikkeling

In principe wordt in de door mij gebouwde custom made WordPress websites altijd vermeld dat Hoose Webcreations de ontwikkelaar is van het thema. Maar op verzoek kan ik jouw bureau als ontwikkelaar noemen.

Deze vraag is vanaf dit punt lastig te beoordelen. Op dit moment weet ik niet welke wensen er zijn en welke werkzaamheden nog open staan. Heb je een datum waarop de website online moet? Laten we dan samen overleggen of dit haalbaar is. In principe werk ik in fasen. In deze fasen worden verschillende werkzaamheden ingepland. Deze zal ik vooraf ook met de opdrachtgever communiceren.

Dat is een hele goede vraag! Als we samen hebben afgesproken dat Hoose Webcreations de website gaat ontwerpen en bouwen, dan is het voor mij fijn als er wat zaken al aangeleverd kunnen worden. Denk hierbij aan een logo, eventueel beeldmateriaal, huisstijl en voorlopige menu structuur. Uit het logo / huisstijl kan ik dan de kleuren halen. Het is niet nodig om alles al compleet aan te leveren. Waar nodig gebruik ik dummy inhoud (placeholders en lorem ipsum teksten) om de website in opbouw toch een beetje een gevuld uiterlijk te geven.

De meeste websites die ik bouw, maak ik in WordPress. WordPress is een zeer bekend en veel gebruikt CMS systeem. Daarnaast is WordPress erg flexibel wanneer het gaat om uitbreiding van de functionaliteiten. Kan ik iets niet zelf bouwen, dan is in de meeste gevallen een premium plugin beschikbaar om de gewenste functionaliteit te realiseren.

In de toekomst ben ik van plan om WordPress als headless CMS te gaan gebruiken in bijvoorbeeld een ReactJS applicatie. Bij een headless CMS worden voorkant (datgene wat de bezoeker ziet) en achterkant (het deel waarmee content kan worden toegevoegd aan de website) van elkaar gescheiden.

Zoekmachine optimalisatie

Daar kan ik heel kort over zijn: Nee. Dat kan niemand garanderen. Maar wat ik wel kan doen is jouw website (HTML) structuur zo goed mogelijk op te bouwen, zodat deze optimaal te doorzoeken is door de zoekmachine. Daarnaast is het zeker van belang dat je goede content op jouw website hebt staan. Wellicht is het inschakelen van een tekstschrijver die gespecialiseerd is in SEO teksten één van de oplossingen. Laat het mij weten, in mijn netwerk heb ik diverse tekstschrijvers die goede teksten schrijven.

Als een website klaar is voor lancering, dan zal ik deze aanmelden bij Google via de webmaster tools. Bij Google Webmasters heb je namelijk de mogelijkheid om een sitemap in te dienen. Een sitemap kan je zien als de inhoudsopgave van een website. In deze sitemap staan alle links naar pagina’s die op de website zijn gepubliceerd.