Responsive webdesign

Responsive webdesign wil zeggen dat bij het ontwerpen van uw website rekening wordt gehouden hoe de website zich qua vorm aanpast aan het apparaat waarmee de bezoeker uw website bekijkt. De tekstblokken en/of afbeeldingen zullen op een andere manier gepositioneerd worden wanneer de website op een smartphone wordt getoond. Responsive webdesign is een methode voor het ontwikkelen van sites en webapplicaties die een optimale gebruikservaring op verschillende schermgrootten creëert.

Tegenwoordig worden websites niet alleen vanachter de pc, laptop of imac bezocht, maar bekijken mensen websites steeds meer via een mobiele verbinding met hun smartphone of tablet. Natuurlijk wilt u dan dat de bezoeker en/of potentiële klant snel uw website kan bekijken en de inhoud van uw site passend wordt weergegeven op een klein scherm. Bij een goede responsive website kan de bezoeker optimaal gebruik maken van de website, zonder dat hij of zij moeite moet doen om op priegelige linkjes te klikken (of in veel gevallen mis te klikken). Het is toch een frustratie als u bijna een loep nodig heeft om de teksten met veel te kleine letters te lezen?

Hoose Webcreations heeft ruime ervaring met responsive webdesign en de bouw van een respsonsive WordPress thema’s. Zo kunt u vanuit één omgeving uw website onderhouden en ervan uitgaan dat de content van de website op alle mogelijke weergaven zo optimaal mogelijk wordt gepresenteerd.

Is uw website responsive?

Test uw website bij Google op mobielvriendelijkheid. Dit is een snelle test waarbij u een indruk krijgt of uw website goed wordt weergegeven op mobiele apparaten als een tablet of smartphone. Wist u dat Google zijn zoekalgoritme heeft aangepast en mobielvriendelijke websites hoger in de zoekresultaten plaatst? Nog een reden om uw website mobielvriendelijk te maken dus!

Mocht uw website niet voldoen aan de criteria van mobielvriendelijkheid, neem dan contact op met Hoose Webcreations om de mogelijkheden voor uw (huidige) website door te nemen.