Mijn ontwikkeling tot website bouwer Autodidact webdesigner & front-end developer

Geplaatst op 25 juni 2018

Ruim 18 jaar geleden begon ik als website bouwer. Er was in de tijd dat ik een keuze moest maken voor een vervolgstudie, nog geen specifieke opleiding op dit gebied, dus ik koos toen voor een andere opleiding (tot cytologisch analist). Maar mijn vader riep wel: “Meid, ga de informatica in.” Ik wil niet het ‘had ik toen maar’ excuus gebruiken, want de opleiding die ik heb gedaan was ook heel leuk en ik heb toch nog 2,5 jaar als medisch analist gewerkt. Maar misschien ligt daar wel mijn probleem: ik vind heel veel leuk! Uiteindelijk heb ik toch mijn passie ontdekt en dat is het ontwerpen en bouwen van websites. Als toen de opleiding tot web designer / front-end developer wel had bestaan, dan weet ik zeker dat ik mij daarvoor had ingeschreven.

Ik begon als hobbyist website bouwer en via via kwam ik rond het jaar 2000 in contact met de eigenaar van een net gestart internetbureau in Alkmaar. Hij bood mij een tijdelijke baan aan voor 20 uur en ik ben in het diepe gesprongen. Uiteindelijk heb ik daar 12,5 jaar met veel plezier gewerkt en ben ik heel veel nieuwe dingen tegengekomen die ik kan gebruiken bij het bouwen van websites.

Nou merk ik wel dat in de afgelopen 18 jaar er veel ontwikkelingen zijn geweest en die ontwikkelingen gaan maar door. Dat maakt voor mij het vakgebied nog steeds erg interessant. Wat ik wel moeilijk vind is: welke ontwikkeling ga ik volgen om mijzelf daarin te ontplooien? Ik werk graag met het css framework van Bootstrap, maar vind Foundation ook interessant. Daarnaast heb ik mij verdiept in de vele mogelijkheden van WordPress, maar Drupal knaagt ook aan me. Zo kwam ik ruim een half jaar geleden in aanraking met Angular 4. Daar had ik ooit wel eens van gehoord, omdat een klant mij eens wees op AngularJS, maar ik had mijzelf daarin nog niet verdiept wegens te weinig tijd om e.a. uit te zoeken. Tot een half jaar geleden, want toen kreeg ik de vraag een website te ontwerpen én te bouwen in Angular 4. Dat was een mooie samenloop van omstandigheden, want ik kon in dit project dus gaandeweg kennismaken met Angular. Maar kort geleden kwam React i.c.m. het Ionic framework op mijn pad en toen dacht ik: Ooo, maar dit is ook heel leuk! Kortom, veel ontwikkelingen zijn gaande en ik volg e.a. op de voet om mijn kennis op peil te houden.

Over de auteur: Annemarie Hoose

Annemarie begon eind jaren 1990 met het ontwerpen van websites. Eerst in loondienst en vanaf 2013 als zelfstandig ondernemer zonder personeel (zzp'er) in Almere. Annemarie heeft een brede interesse in alles wat met het bouwen van websites te maken heeft. Ze is een autodidactische front-end developer met ook design skills. Daarnaast is ze nieuwsgierig en ze houdt graag haar kennis op peil door zelfstudie.

Waarom kiezen voor Hoose Webcreations? De voordelen op een rijtje

  • Enthousiaste zzp-er met liefde voor het vak
  • Klantgericht en meedenkend
  • Unieke website voor een mooie prijs
  • Duidelijke offerte
  • Nauwe samenwerking = maximaal eindresultaat
Contact opnemen