Front-end developer in Almere Wat doe ik als front-end ontwikkelaar?

Geplaatst op 11 augustus 2020

Wat doe je voor werk?” is een veelgestelde vraag als je een praatje maakt met iemand die je niet kent. Als ik dan zeg dat ik een front-end developer ben, krijg ik negen van de tien keer opgetrokken wenkbrauwen als reactie. Op zich niet zo raar, want er is maar een kleine groep mensen die weten wat een front-end developer doet. Of denken te weten wat je als front-ender doet ;). Ik zeg daarom meteen daar achteraan dat ik websites / webapplicaties bouw. Want dan zit je aardig in de richting qua uitleg over mijn werkzaamheden.

De afgelopen jaren heb ik het werkveld van een front-end specialist zien verschuiven. Hield ik mij ergens begin 2000 bezig met HTML, CSS en een beetje JavaScript, ligt de focus nu vooral op kennis van diverse JavaScript frameworks als Angular, ReactJS of VueJS.

De afgelopen jaren is mijn JavaScript kennis bijgespijkerd en heb ik mijn ‘programming brain‘ getraind. Maar ik noem mezelf nog steeds geen JavaScript expert. Ook geen JavaScript beginner, maar iets daar tussenin.

Ik heb meegewerkt aan Angular 2+ applicaties en ben mij gaan verdiepen in ReactJS en VueJS. Het is allemaal prachtig als je weet wat je hiermee kan bouwen. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld een realtime database als Google Firebase.

Front-end kennis bijhouden

Dit werk is nooit saai. Althans dat vind ik. Misschien wel omdat ik het leuk vind om te doen. Het is een mix van creatief denken, structuur aanbrengen, out-of-the-box durven denken en vooral ook doen. Maar ook nieuwsgierig blijven en jezelf uitdagen.

Ik heb geen opleiding gevolgd bij een opleidingsinstituut om uiteindelijk als front-end programmeur aan de slag te kunnen gaan. Wat ik nu weet, is allemaal zelfstudie geweest. Maar ook trail and error, veel fora en boeken doorlezen en vooral Google als ‘best friend’ blijven zien. Verder heeft het volgen van diverse online cursussen via diverse platforms zeker ook bijgedragen aan de front-end kennis die ik nu heb.

En dan nog weet ik lang niet alles. Maar dat vind ik dus leuk. Er is elke dag wel iets te leren. Niet dat ik dat elke keer bijhoud, maar ik heb er een speciale blog categorie voor: Today I Learned en ik realiseer me dat ik die iets beter moet gaan bijhouden ;).

Front-end developer Plus

Ik zie mezelf niet puur als HTML / CSS / JavaScript developer. Mijn kennis en interesse zijn veel breder dan dat. In mijn LinkedIn profiel heb ik staan front-end developer met webdesign skills. Want één van mijn andere interesses in mijn werkgebied is het grafisch ontwerpen van een website. Bij het ontwerpen houd ik naast de keuze van een kleurenpalet en lettertypen rekening met de eventuele indeling van verschillende webpagina’s.

Omdat veel klanten hun website zelf willen onderhouden, heb ik er voor gekozen om zelf WordPress websites te ontwikkelen. En dan bedoel ik niet dat ik ergens een (gratis) WordPress thema download en daarmee de website opbouw. Nee, ik ontwikkel zelf WordPress thema’s.
Stel je eens voor dat je gebruik kan maken van materialen als hout, schroeven, lijm en gereedschappen als een meetlint, zaag, winkelhaak en schuurmachine. Dan kan ik bijvoorbeeld een kast op maat en naar eigen wens bouwen. Een ander zal naar de IKEA gaan, daar een aantal basiselementen kopen en zo een ‘eigen’ kast bouwen. En ja, zo’n kast van de IKEA is natuurlijk goedkoper, maar met een zelf gemaakte kast heb je wel iets dat uniek is.

Zoek je een front-end developer met liefde en passie voor het vak? Neem dan eens contact met mij op voor een gesprek onder het genot van een kop koffie of thee (of iets fris).

Over de auteur: Annemarie Hoose

Annemarie begon eind jaren 1990 met het ontwerpen van websites. Eerst in loondienst en vanaf 2013 als zelfstandig ondernemer zonder personeel (zzp'er) in Almere. Annemarie heeft een brede interesse in alles wat met het bouwen van websites te maken heeft. Ze is een autodidactische front-end developer met ook design skills. Daarnaast is ze nieuwsgierig en ze houdt graag haar kennis op peil door zelfstudie.

Waarom kiezen voor Hoose Webcreations? De voordelen op een rijtje

  • Enthousiaste zzp-er met liefde voor het vak
  • Klantgericht en meedenkend
  • Unieke website voor een mooie prijs
  • Duidelijke offerte
  • Nauwe samenwerking = maximaal eindresultaat
Contact opnemen