Custom made thema vs premium thema voor WordPress Voor- en nadelen van premium en custom made Wordpress templates

Geplaatst op 10 augustus 2018

WordPress is een zeer gewild én gebruikt CMS voor veel websites. Niet alleen omdat het gebruiksvriendelijk is, maar ook omdat er vele (premium) thema’s beschikbaar zijn. Met deze thema’s kunt u snel uw website een mooie layout te geven. Daarnaast is er een enorme keuze uit diverse plug-ins. Hiermee kunnen extra functionaliteiten aan de website worden toegevoegd.

Als u een website wilt laten bouwen, dan wilt u natuurlijk ook dat deze past bij uw bedrijf. Én u wilt dat de website functioneel is. Daar komen meteen een paar opties om de hoek kijken; Kiest u voor één van de vele gratis WordPress thema’s, een premium WordPress template of laat u een thema voor een WordPress site custom made bouwen?

Gratis of premium WordPress thema

Een gratis WordPress template zal niet altijd de functionaliteiten hebben die gewenst zijn. Premium WordPress templates zijn tegen betaling te koop (aanschafkosten liggen tussen de 50 en 100 dollar). Deze thema’s bieden vaak veel functionaliteit. Ze zijn stabiel en meer flexibel dan een gratis thema. Het laten bouwen van een custom made website kan veel geld kosten, zeker als deze speciaal wordt ontworpen en daarna wordt opgebouwd met alle functionaliteiten die u wenst.

Voordelen

  • Goedkoop in aanschaf
  • Keuze uit verschillende templates (voor bijv. homepagina, blog, categorie, portfolio)

Custom made WordPress thema

Bij het gebruik van een gratis of premium thema loop je wel het risico dat andere bedrijven een zelfde layout hebben. Wellicht met een ander logo en andere kleuren, maar de opbouw en functionaliteiten zijn grotendeels het zelfde. Deze thema’s zijn juist gebouwd om door vele anderen gebruikt te worden. Met een custom made thema loop je dit risico bijna niet, omdat het thema in overleg wordt gebouwd waarin alle wensen worden meegenomen. Zo kan de gehele huisstijl van een bedrijf meegenomen worden bij de bouw van een eigen thema. Daarnaast kunnen gewenste functionaliteiten toegevoegd worden. Dit kan m.b.v. plug-ins die in de gewenste functionaliteit voorziet.

Voordelen

  • Uw huisstijl wordt meegenomen bij de ontwikkeling van de layout van de website
  • Ontwikkeling gewenste opbouw van de templates wordt in overleg bepaald
  • Functionaliteit van de website wordt naar uw wensen gebouwd

Welke keuze maakt u?

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor jouw website de beste keuze is? Neem dan eens contact op met ons, dan kunnen we in een gesprek samen bepalen welke optie het beste is.

Over de auteur: Annemarie Hoose

Annemarie begon eind jaren 1990 met het ontwerpen van websites. Eerst in loondienst en vanaf 2013 als zelfstandig ondernemer zonder personeel (zzp'er) in Almere. Annemarie heeft een brede interesse in alles wat met het bouwen van websites te maken heeft. Ze is een autodidactische front-end developer met ook design skills. Daarnaast is ze nieuwsgierig en ze houdt graag haar kennis op peil door zelfstudie.

Waarom kiezen voor Hoose Webcreations? De voordelen op een rijtje

  • Enthousiaste zzp-er met liefde voor het vak
  • Klantgericht en meedenkend
  • Unieke website voor een mooie prijs
  • Duidelijke offerte
  • Nauwe samenwerking = maximaal eindresultaat
Contact opnemen